Hemijska analiza proizvoda

(Nutritivne vrednosti na 100 gr. proizvoda)
Sadržaj proteina (%) 14.4
Sadržaj masti (%) 7.0
Sadržaj ugljenih hidrata (%) 68.4
Sadržaj suve materije (%) 91.9
Energetska vrednost (na 100gr u kJ) 1694
Energetska vrednost (na 100gr u kcal) 405
Maksimalna vlaga do 15%.

Sadržaj vitamina i minerala u 100gr proizvoda

Vitamin B1 (mg)
0.17
Vitamin B2 (mg) 0.01
Vitamin PP (mg) 0.018
Kalcijum 28.98
Gvožđe 4.412

  • Orgon Dietalis ima povoljne efekte na regulaciju telesne težine, nivoa krvnog pritiska, nivoa šećera i masnoća u krvi (snižava holesterol, trigliceride, popravlja odnos štetnog i koristnog  holesterola-LDL/HDL) što sve utiče na prevenciju i lečenje gojaznosti, šećerne bolesti, ateroskleroze i vaskularnih komplikacija.
  • Niži glikozni indeks i bogatstvo u dijetnim vlaknima ovsa, ječma i raži doprinose regulaciji šećera i sniženju holesterola.
  • Ovas smanjuje nivo triglicerida a može povećati koristan HDL-holesterol.
  • Ječam je bogat izvor hroma koji je značajan u prevenciji i dobroj regulaciji šećerne bolesti.
  • Raž je bogat manganom, selenom, kalijumom, fosforom, magnezijumom, gvožđem i cinkom, vitaminom E  i vitaminima B kompleksa.
  • Susam i badem obezbeđuju unos mononezasićenih masnoća koje značajno smanjiuju šećer, holesterol, trigliceride i povećavaju koristan HDL-holesterol.
  • Badem sadrži magnezijum i kalijum koji regulišu krvni pritisak, a mangan i bakar popravljaju antioksidantnu zaštitu.

Orgon dietalis:

Orgon Dietalis je sačinjen po recepturi  Prof dr Vesne Dimitrijević Srećković, endokrinologa, i proveren kroz dugogodišnju praksu u prevenciji i lečenju gojaznosti, metaboličkog sindroma, predijabetesa, dijabetesa, ateroskleroze i masne jetre.

Sastav:

Hidrotermički obrađeno i flokovano celo zrno ovsa, ječma, raži, susam, badem i sušena jabuka.
orgon_100-posto-prirodno