• 300 gr. Orgon Pšenice Classic prelijemo sa 2 puta većom količinom vrele vode, zatim masu ohladimo i pazimo da masa ne bude retka.
  • Dok se masa hladi pripremamo dve poveće palačinke od jaja.
  • Svaku palačinku pripremimo tako što: izmutimo 2 jaja sa 2 kašike vode i 2 velike kašike brašna. Ispržimo ih i ohladimo.
  • Pripremimo 100 gr. sojinih ljuspica u masu od Orgon Pšenice Classic, ako nam je masa ređa.
  • Posle redom stavljamo:

  • 3 jaja,
  • 1 veliku glavicu crnog luka,
  • 5-6 češnjeva belog luka (po ukusu),
  • mlevenu papriku, biber, so, vegetu,
  • zelen, kuvanu šargarepu i razne začine.

Masu pripremamo u obliku kvadrata na alu foliji, na sredinu stavimo 2 palačinke, na rezance isečenu crvenu pečenu paprika i pomoću alu folije uvijamo rolat, a na kraju ceo rolat uvijemo u foliju zbog oblika.
Rolat zapečemo u rerni na oko 150-200 stepeni sve dok ne pocrveni korica.
Dno tepsije prelijemo sa malo vode ili ulja da se ne bi zalepila folija.
Kada je rolat ispečen malo sačekamo i isečemo foliju i služimo ohlađen.